Over Zo Hanne

Mijn naam is Hanne. Ik ben mama, vrouw , zus, vriendin, doener, danser, genieter, leerkracht en sinds 2016 trotse eigenaar van Studio Zo Helder.

 

Meer dan 10 jaar geleden ben ik gestart als onderwijzeres en ontdekte al snel dat ik een voorliefde heb voor kinderen met speciale noden. Kinderen die het emotioneel en sociaal wat moeilijker hebben. Daardoor ben ik me tijdens mijn loopbaan gaan specialiseren in het omgaan met kinderen met autisme, kinderen met socio-emotionele problemen en het creatief communiceren met kinderen.

 

Als #sfeervoeler geniet ik ervan om kinderen én hun omgeving (ouders, brussen en leerkrachten) te ondersteunen en hen op weg te helpen. Het is een zaligheid om er voor te kunnen zorgen dat kinderen zich opnieuw goed voelen en de kracht vinden om er tegen aan te gaan!

 

Als #ideeënfontein en #mooimaker is mijn dag helemaal geslaagd als ik iets schoons  heb kunnen maken en of zien.  #blijmetmij 

Ik ben een momentgenieter à volonté en is niet vies van een projectje hier en daar. 

 

De dingen die ik koester zijn vrienden en familie, mijn kinderen, mijn thuis & ons huis, af en toe een badje nemen, koffie & wijn, interieur, woonboekjes, bloemen & planten, aperitieven, kamperen, huizen kijken, de stad in gaan, boswandelingen, zotte dozen, af en toe een dansje placeren,  stille genieters, de lente, de herfst, projecten opstarten, stationary, Beyonce, energie, instagram, instastories, pilates, ...

 

Over Zo Helder


Door het werken met kinderen met autisme heb ik vele kinderen ontmoet die het zo 'druk' in hun hoofd hadden. Omdat de omgeving niet duidelijk was voor hen of hetgeen wat ze dachten en voelden niet helder was. En hoe moet je dat nu juist beschrijven?

Ze voelden zich vaak zo 'anders'... 

 

Door samen met hen stil te staan en het op een rijtje te zetten. Door hen te beluisteren en aandacht te geven, kregen ze handvaten mee om terug op weg te gaan.

Het werd dan 'zo helder'...

Die helderheid vind ik terug in het symbool van de diamant. De oorsprong van het woord diamant heeft de betekenis van onoverwinnelijk, ook onverbiddelijk, onverzettelijk. Een diamant staat symbool voor enerzijds de hardheid, de kracht om onbreekbaar te zijn.

Maar anderzijds creëert een diamant een kleurrijke fonkeling doordat het licht inspeelt op de verschillende kanten. 

En zo zie ik het in beeld: wat je aandacht geeft en in de kijker zet, groeit en straalt!

Door stil te staan, maak je het helder. Door helder te zijn ben je gelukkig en kan je groeien!

Weetje!

In HELDER zit ook  het woord HELD en dat betekent in het Deens GELUK  !

En in ieder van ons zit toch stiekem een held.

 

Thema’s waarin ik me heb gespecialiseerd

 

Zelfbeeld en veerkracht

 

Talentengedreven werking

 

Kinderen & emoties

 

Hoogsensitiveit - Autisme - Hoogbegaafdheid - Leerstoornissen & onderwijs op maat

 

Opvoedingsondersteuning

 

 Teamcoaching