Wat doet een kindercoach?

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van begeleiding voor kinderen, jongeren en hun ouders.  Als ouder zie je je kind graag gelukkig en stralend door het leven gaan. Maar soms hebben ze het even moeilijk doordat ze te maken hebben met een bepaalde gebeurtenis, een situatie, een (leer)probleem, …. en weet het kind niet hoe hier mee om te gaan. Ook als ouder weet je het soms niet meer.  

 

Als kindercoach probeer ik samen met de kinderen of jongeren te zoeken naar wat ze nodig hebben. Zo leren we emoties te uiten, positiever te denken, een held te vinden in jezelf, zelfverzekerder te worden, jezelf beter leren kennen, je talenten en moeilijkheden ontdekken. Ouders ondersteun ik door hen de belevingswereld van hun kind(eren) te helpen begrijpen. 

Zo gaan we samen op weg om voor het kind het beste traject uit te stippelen en alles zo helder mogelijk te maken!

 

Kindercoaching is geen kant-en-klare oplossing. Het is wel een manier om het kind zelf naar een oplossing te laten zoeken en  waar ik hen in begeleid. Ik wil ze laten zien dat ze meer kunnen en weten dan dat ze denken, zij staan centraal!

 

Hieronder vind je situaties die misschien wel bij je passen.  Door een gesprek kunnen we bekijken of ik je hierbij kan helpen. 

gepest worden 

je alleen voelen

je anders voelen

moeite om vrienden te maken of houden

een 'vol' hoofd hebben

moeite met je autisme

boos zijn

moeilijk om te concentreren

geen fouten durven maken

geen vragen durven stellen

niet goed kunnen slapen

niet weerbaar, teruggetrokken zijn

het moeilijk hebben op school

verdrietig zijn

weinig zelfvertrouwen hebben

het moeilijk vinden om je gevoelens te uiten


Hier vind je mijn aanbod als kindercoach!