· 

Samen thuis tijdens Corona

of hoe je balans vindt tussen #blijfinuwkot en #hetisgeenvakantie

Een roller-coaster was het al, van onzekerheid & angst naar toch ook dankbaarheid en rust om dan toch ook nog vol onrust en lusteloosheid te zitten... Whaaa! Want het is toch niet niks, om zoveel mogelijk in je kot te blijven, je gezin te voorzien van boodschappen, eten en alle was en plas. Maar het ook gezellig te houden. Dan die balans tussen 'het-is-geen-vakantie' en 'hè-we-hebben-massa' s-tijd'. Als ouder willen we onze kinderen aandacht geven, leuke dingen doen en tja, ook dat thuisonderwijs. Maar wat dan met je eigen werk, to-do's thuis en eigen ontspanning?

 

Eerlijk, ik ben niet begonnen met een planner. Ik wist dat we eerst even moesten ploeteren. Zodat we voelen wat we nodig hebben en waar we tegenaanlopen. Ik leef sowieso behoorlijk in het hier en nu waardoor plannen niet altijd bij me past. Ik ben meer van we-zien-wel, waardoor ik me even de tijd gaf om te landen en te zoeken.

 

Een brainstorm, die hadden we wel. Én ik heb het geluk dat mijn kinderen zelfstandig zijn en graag schoolwerk doen. Maar we liepen toch wel op wat zaken in deze nieuwe setting waardoor ik meer structuur wilde maar tegelijk ons ook de ruimte gunde voor mezelf en m'n gezin.

Ik ging aan de slag met mijn krijtbord en washitape. Ons krijtbord heb ik in’t leven geroepen omdat ik meer van ‘Ik houd de planning bij’ naar ‘Wij houden de planning bij’ wilde gaan. Zoals ik al zei: planning, het is een haat – liefde relatie die ik er mee heb. Door de combinatie van ‘we-zien-wel’  en in het hier en nu te leven. Maar ook massaal geïnspireerd te worden van wat ik allemaal wil doen, word ik gedwongen om structuur te brengen in mijn hoofd. En dat komt alleen maar ten goede voor mezelf als voor mijn omgeving.

Ons krijtbord is een planning van twee weken waar alle planning, afspraken en feestjes opstaan van ons viertjes. Ook handig om met je partner te overlopen en niet steeds te moeten briefen 😉

 

Maar dus sinds vorige week is die eraf geveegd en maakte ik plaats voor deze nieuwe planning. Met ruimte voor spel, schoolwerk, klusjes, lezen, knutselen en even niksen…

Weet dat deze planning niet alles oplost maar je vooral een houvast kan geven. Het zal zoeken blijven. En ploeteren blijft het ook. Niets is perfect.

Kijk niet teveel op naar die mooie foto’s op instagram of perfecte plaatjes op Pinterest. Geef jezelf de ruimte om eens te brullen of te huilen. Dat.Is.Ok.

 

Deze blog is er om je  te inspireren. Om misschien zelf aan de slag te gaan. Maar dit op je eigen manier. Om hem te gebruiken zodat die  het beste bij jullie past.  

Ik maakte voor je een draaiboekje. Tja, steek het op mijn juffen achtergrond en de corona-tijd.

Download hem en laat gerust even weten wat je er van vindt.

 

Stuur me een mailtje of berichtje wat je van tips meeneemt.

Of laat het zien op social media en tag @studio.zohelder 

Of vertel me gewoon hoe jij deze hebt ingezet bij je thuis.

Heel benieuwd en blijmakers voor mij 😉

 

Zorg goed voor elkaar en #blijfinuwkot

 

Lieve groet,

Download
Zo Helder - Samen thuis.pdf
Adobe Acrobat document 12.0 MB